Интро

Здравейте, аз съм Йордан А. Хлебаров, известен още като „Jd“.

Образование

Завършил съм Американския колеж в София, випуск 2002 г., с награда за завършване на департамента по информатика. След гимназията прекарах четири плюс две страхотни години в Софийския университет „Свети Климент Охридски“, Философски факултет, където получих бакалавърска степен по културология, а след това и магистърска степен по „Виртуални култури“. Имам и магистърска степен по „Киберсигурност“ от Националната военна академия „Георги С. Раковски“, която завърших като първенец на випуска.

Работа

Разработвам уебсайтове, откакто бях в гимназията. Кариерата ми на свободна практика започна някъде след завършването на гимназията. През 2008 г. ребрандирах личната си работа на свободна практика с марката Hlebarov.com. От 2015 г. тя прерасна в агенция за разработка на WordPress проекти.

Също така през лятото на 2009 г. стартирах и другия си личен бизнес проект – Aдвентурa – компания, която е в сферата на проучването на маршрути за планински велосипеди.

Свободно време и други дейности

Вече споменах, че планинското колоездене е голяма част от живота ми. То е нещо повече от любимото ми хоби и спорт. Като говорим за спорт, всички видове дейности, които имат нещо общо с планините, са ми много интересни. Също така обичам мотора си и да обикалям страната за недалечни пътувания с приятели.

Участвал съм в няколко инициативи и организации с нестопанска цел, както и в различни доброволчески организации.

Също така съм един от учредителите на инициативата за чист въздух AirBG.info.

Още?

Искате ли да научите повече за мен? Е, свържете се с мен или разгледайте автобиографията ми.