Добре дошли в моя подкаст, който съм нарекъл “Джедайски истории”. Това е епизод 0, началото. Нека ви разкажа повече.

Първо защо “Джедайски истории”? Сагата на Междузвездни войни е едно от любимите ми неща, особено като се има предвид и философския пласт, който тя носи. Но също е свързано с мен и с ученическия ми прякор, които си ми остана от тогава. Той е „Jd“ или просто както някой ме наричай “джедай”.

Второто е желанието ми от много време да разказвам истории на хората, с които съм животът ме е сблъскал и които правят невероятни неща, осъществяват своите мечти и тези на другите. За мен те са едни съвременни джедаи, в смисъла на сагата. Живеем в един свят, който става все по-малък откъм разстояния и все по-далечен между обитателите в него. Също както в галактиката, която обитават джедаите от сагата на Междузвездни войни.  

Какво по-хубаво да комбинираш двете, за име на личния си подкаст?

Но кои са джедаите в нашия свят, в нашата галактика? С какво се занимават? Какви са техните мечти? Какво мислят за технологиите, социалните проблеми, джаджите, хобитата, хората около тях? Този подкаст има за цел да ви срещне с част от тях. Те се занимават с различни неща и успяват да използват различните светли проявления на силата. 

Музикалната тема на подкаста е специално композирана от Явор Пачовски.